
Opis:
Gdy klient prosi o danie bez jednego składnika, często nie jest to tylko jego zachcianka. Powodem może być posiadana przez niego alergia pokarmowa. Dlatego jadłodajnie nie mogą pozwolić sobie na błąd – mógłby on bowiem kosztować kogoś zdrowie. Warto jednak pamiętać, że nie wszyscy znają się na alergiach i nietolerancjach pokarmowych. W przypadku uczulenia na gluten wykorzystywane do stworzenia potrawy składniki nie mogą nawet znajdować się w pobliżu zwykłej mąki pszennej – w przeciwnym wypadku są nimi zanieczyszczone i również stanowią niebezpieczeństwo dla zdrowia klienta. Posiadając alergię, warto wybierać bezglutenowe restauracje. W Poznaniu jest ich kilka, jednak tylko w Oberży Pod Dzwonkiem na smakoszy czekają tradycyjne dania kuchni staropolskiej.
Jeśli planujesz odwiedzić to miejsce, warto zarezerwować stolik, dzwoniąc pod podany na stronie internetowej numer telefonu. Zadzwoń również w przypadku chęci zorganizowania imprezy okolicznościowej w tym lokalu lub skorzystania z cateringu!